top of page

Næsearbejde og sjov på gåturen.

Alle hunde elsker at bruge næsen!

Og de elsker især at gøre det sammen med dig.

Du kan lege gemmeleg – tampen brænder:
Lær din hund at gå hen at sitte og vente i et tilstødende rum – uden at du lukker døren. Du skal finde en kommando, så hunden lærer, at nu skal vi lege gemme/tampen brænder/skjul. Du kan skubbe døren lidt på klem så hunden ikke snyde-kigger, men den skal selv kunne åbne døre og komme, når du kalder, f.eks. ”Nu må du komme!” Herefter bruger du kommandoen ”søge!”
Du skal gemme godbidder eller legetøj i lokalet/lokalerne; om du gemmer en ad gangen eller flere er op til dig og hunden. Det er naturligvis bedst med flere/mere, hvis der er mere end en hund. 
Start på begynderniveau og gør det så gradvist sværere. I starten kan genstanden være synlig og efterhånden som hunden bliver skrappere til legen, kan man gemme bag puder, tæpper osv.

Dette er en god indendørs hyggeleg på regnvejrsdage eller om aftenen, inden vi skal falde til ro.

Man kan lege samme leg i haven eller på gåturen. Her kan du bruge postej, dåsemad, fars, madrester eller hundesnacks. Eller yndlingslegetøjet. 
Få hunden til at vente (Sit/dæk) – bind evt. hundelinen til et træ.

Kom postejen på træerne, stenen eller hvad der nu måtte være af genstande, som kan ”holde” på godbidden. Hvis hunden kan se dig, mens du forbereder ”banen”, så gør det ikke noget. Luften vil være fyldt med dejlig duft, så det er bare om at snuse ind og finde de lækre hapser.

bottom of page