top of page

Fedtet pels eller fæl lugt?

Lugten af våd hund er tæt på at være meget ubehagelig. Men det behøver ikke at være SÅ slemt!

 

Faktisk kan denne lugt afhjælpes ved at indtage korrekt ernæring. Når hunden lugter og pelsen er fedtet, så er det ikke kun synd for hundeejeren, men også hunden. Tænk på hvor mange der undgår den, når den søger kæl og kærlighed.

Ved at fodre din hund med det, som den har brug for, og ikke en masse ”junk” (majs, gluten, hvede, roetrævler, soya (hydrolyseret proteinisolat), cellulose og andre unavngivne kilder i tørfoderet), så fungerer hele maskinen optimalt. De indre organer kan omsætte alle næringsstoffer, tarmsystemet fungerer optimalt, og alle næringsstoffer finder vej til alle dele af vores pelsede venner.

Og når pelsen ikke er fedtet, men blød og lækker og lige til at stikke næsen ned i, så er den også selvrensende. Ikke at rådne ådsler og rævebæ forsvinder af sig selv, når hunden har rullet sig i det, men mudder, sand og andet, som følger med en dejlig dag i naturen, det drysser pænt og nydeligt af, når hundepelsen tørrer.

Lider hunden af fedtet pels, er det ikke altid en god idé at vaske den for at få den til at lugte bedre. Når du affedter pelsen, vil hårstråene hurtigt blive dækket af et nyt lag fedt, så pelsen kan fungere som en overfrakke i stedet for en svamp. Det er bare op ad bakke… Når du i stedet fodrer den med næring, som kroppen forstår at optage, retter den fedtede pels sig meget hurtigt. Det er muligt, at du vil oplevet en massiv fældning, for så at få en ny lækker pels på dyret.

Hvor hurtigt kan jeg så se om det virker?

Forestil dig, at du stopper med pizza, burger, chips, cola, energidrikke osv og i stedet begynder at indtage lækre smoothies, grønne salater, nødder – en økologisk bøf, måske… Der går ikke mange dage før end du kan se resultatet både på badevægten, men også på faconen og dit ansigt. Det samme gælder din hund! Ekstra bonus er, at du også slipper for den dårlige ånde 😉

Min hund får dårlig mave, hvis den får andet end sit tørfoder!

En anden fordel ved at fodre rigtigt er, at din hund kan tåle at spise andet end sit tørfoder. Når tørfoderet består af ”franskbrødsdej” i stedet for kød og grønt, så kan maven have svært ved at omsætte f.eks. rå kødben og kødsnacks. Mange afholder sig fra at give hunden sine egne madrester, fordi maven slås i stykker. Men faktisk kan du optimere en skål tørfoder ved at tilsætte friske eller kogte grøntsager, frugt og kød (råt eller tilberedt), - eller hvad med at slå et råt æg ud over maden? Mums!

5 nemme måder at få den blanke pels tilbage på

 1. Giv tørfoder uden majs, gluten, soja og hvede og med frisk kød som første ingrediens

 2. Giv hunden BARF!

 3. Giv hunden kødben. Marv er sundt fedtstof, som hjælper med til en blank pels.

 4. Giv hunden knogler: Bløde knogler renser tænder, støtter led og knogler og renser tarmsystemet inkl. Analkirtlerne og giver et sundt fordøjelsessystem og dermed støtte til pelsen.

 5. Giv hunden en SUND olie, f.eks. Grizzly lakseolie, Anibio Hørfrøolie eller Anibio Pels CompleX

 

De 3 værste syndere, der giver fedtet pels - 3 fødevarer din hund skal undgå, hvis den har fedtet pels

 1. Billigt tørfoder og snacks fyldt med korn

 2. (Rød) Lakseolie i gennemsigtige flasker. Skaber inflammation i kroppen.

 3. Giftige flåtmidler

3 fødevarer din hund skal spise, for at få flot pels

 1. Rigtig mad, som i sunde råvarer. Tørfoder produceret af kød og friske råvarer

 2. Rå æg

 3. Marv eller SUND olie, f.eks. Grizzly lakseolie, Anibio Hørfrøolie eller Anibio Pels CompleX

bottom of page