top of page
familiadetetras-003.png

Vådfoder til hunde – dåsemad til hunde – dåsemad til hvalpe

Hvilken type dåsemad er bedst til min hund?

Hos Kød & Ben oplever vi oftest, at vådfoder bruges som

  • skånekost, hunden har dårlig mave

  • som leverpostej

  • feriemad til barf-hunde

  • slik, til spor, i ”kong-legetøj”

Og hvorfor nævner vi så det?
Jo, fordi i Danmark er der ikke den store tradition for at fodre sin hund med vådfoder. Dåsemad er noget katte får. Måske skyldes det, at den gode dåsemad er rimelig dyr, så det i længden bliver alt for kostbart udelukkende at fodre med dette. Med mindre at du har en meget lille hund, altså.

Når du skal vælge vådfoder til din hund, skal du huske at læse indholdsfortegnelsen! Der hører ikke kornprodukter, sukker og andet ikke-animalske proteiner til i dåsemad til hunde! Eller til katte! Indholdet bør bestå af navngivne kødkilder, gerne i så store mængder, at der kun er plads til de tilsatte vitaminer og mineraler og måske en lille smule grøntsager. Men ikke mere en 10%. Resten af indholdet i vådfoderet skal være animalsk.

Hvis din lille hvalp har svært ved at tygge, f.eks. pga tandskift, så kan dåsemad til hvalpe måske være en god idé. Hos RigtigHundemad skelner vi ikke mellem dåsemad til voksne hunde og dåsemad til hvalpe. Der er rigtig mad i alle vores dåser, så det er kun et spørgsmål om den mængde, du serverer for hunden.

Men husk så, at tænder vokser ud, så der skal noget til at massere gummerne. Husk derfor at give din hvalp noget godt at tygge på, så det hele ikke bliver for blødt. Ligeledes skal du sørge for, at din voksne hund får noget godt og fiberrigt at tygge på, hvis den udelukkende fodres med dåsemad. Noget som renser plak af tænderne og sørger for en sund tarmbevægelse. F.eks. gode, bløde kødben, tørret kallun eller oksehud, er gode tandbørster, når hunden har spist sit vådfoder.

bottom of page