top of page

Kødben, leg eller mad ? 

Er et kødben ikke bare et kødben?

Det vi som oftest forbinder med et kødben, er en bærende knogle fra et stort dyr. Det kan hunden ikke spise.

Den kan gnaske på det i langt tid, men der er ingen næring i forhold til den energi, som hunden bruger på at forsøge at æde knoglen.

Et rigtigt råt kødben kan spises uden at man knækker tænder, - og gerne på under en halv time.

Nybegynder i kødben?

Har du hund aldrig fået rå kødben før, så start med et stort, "blødt" et; f.eks. brystben fra okse eller kalv, oksestrube eller fjerkræshalse. Dels er det let at tygge og fordøje, og dels minimerer du risikoen for, at den skulle blive så ivrig, at den sluger hele benet på en gang. Og skulle den komme til at sluge hele benet, så vil den som oftest selv kaste det op inden for de næste 24-36 timer.

Dårlig eller hård mave?

Det kan være et spørgsmål om tilvænning - eller fordi benet har indeholdt for meget fedt, f.eks. marv.

 

Aldrig kødben når man er alene hjemme!

Allervigtigst er det, at du observerer din hund, når den spiser kødben!
Hvis den ikke har fået serveret kødben fra hvalpealderen, så skal den lære det på en tryg og hyggelig måde. 

 

KØDBEN SKAL ALTID SERVERES RÅ!

Tilberedte ben kan være livsfarlige! De kan splintre og blive til cement i din hunds tarme. De er umulige for tarmene at fordøje, så ALTID rå ben!

 

Kødben i sofaen?

Hvis du er på nippet til at opgive at give din hund kødben, fordi den slæber det med alle de steder, hvor den ikke skal, så lær den at spise kødben på et tæppe.

Læg tæppet på gulvet og server kødbenet. Hvis hunden tager kødbenet med til et andet sted, så tager du kødbenet fra hunden og lægger det tilbage på tæppet. Tal gerne blidt med hunden og ros den. Det skal jo være en hyggestund. Bliv ved med denne øvelse, indtil hunden har lært det; kødben spises på tæppet!

Tag gerne tæppet med på terrassen osv, så ved hunden altid, at nu er det hyggetid. Har du hunden med på besøg hos familie og venner, så tag tæppet med. Så ved hunden altid, hvor dens plads er. Og at der nok falder noget lækker af, når den lægger sig på det.

bottom of page