top of page

Hvilket foder er det bedste for min bedste ven?

Her i Vild med Hundemad butikken har vi naturligvis kun udvalgt det bedste af det bedste!

Når du søger efter foder til din hund eller kat, kan det virke totalt uoverskueligt. Hvordan kan du som kæledyrsejer se forskellen på kvalitetsfoder og det modsatte? Det er ikke altid nemt at gennemskue hvilke råvarer, der reelt er i posen. Hvor kommer råproteinet fra? Er det animalsk eller vegetabilsk?

En god tommelfingerregel er, at hvis første ingrediens er friskt/fersk kød, så er der en god chance for, at du får kvalitetsfoder i posen. Er første ingrediens majs, hvede, -gluten eller andre kornprodukter, så er der nok mere spekuleret i hvordan man kan tjene flest mulige penge, fremfor at lave noget sundt og godt foder.

Overvægt?

Er din hund eller kat blevet steriliseret/kastreret? Så er du sikkert blevet anbefalet at skifte dyrets foder ud til specifikt foder for neutraliserede dyr. Men er det nu også nødvendigt?

Det er korrekt, at man kan risikere, at dyrenes hormoner spiller ind og give øget appetit og dermed risiko for overvægt, når vi piller ved forplantningsorganerne. Derfor skal du muligvis kigge lidt på det, som du serverer for din bedste ven.

Det er slet ikke sikkert, at du skal skifte til ”light” foder. Og inden du gør, så vær lige opmærksom på, hvad der bruges som fyldstof i foderpillerne! Der er jo ingen grund til at fylde hunden med roetrævler og cellulose, bare fordi den er blevet lidt mere glad for mad.

Hvis du bruger et godt foder, som udelukkende består af sunde FØDEVARER, ingredienser som du selv kunne finde på at indtage i frisk form, så er det blot at regulere mængden, så det passer til hundens/kattens ønskede vægt.

Ud over dette kan du så tilbyde frisk mad, hvor kalorieindholdet ikke er så højt, som i tørfoderet. Hvis hunden f.eks. er glad for grøntsager, så lad den endelig spise rigeligt af dette; agurk, blomkål, gulerødder osv, gode friske råvarer, eller måske resterne fra dit eget måltid. Spar på sovsen, risene og kartoflerne. Æbler, pærer, bær og melon er også en kalorielet snack.

Udelad foder og snacks der indeholder kornprodukter (hvede, majs, gluten) samt roetrævler og cellulose; dels sætter kornprodukter sig på sidebenene, men sukkerstofferne kan også lave belægninger på tænderne. Cellulosen er udelukkende et fyldstof, som bare passerer gennem dyret uden nogen ernæringsmæssig værdi. Hundekiks og hundetandbørster lavet af kornprodukter skal du altså springe over. Læs altid indholdsfortegnelsen! Stik hellere hunden en stump agurk eller en gulerod i stedet.

Ved at vælge korrekt afbalanceret foder uden billige fyldstoffer, så vil du opleve, at hunden/katten får en lækker, selvrensende pels med minimale krav til pleje.

Allergi?

Nogle gange skal der ikke så meget til, for at rette op på ubalancerne, så allergisymptomerne forsvinder igen, når hunden får det foder, som kroppen rent faktisk kan forstå og omsætte som god ernæring.

Tjek altid indholdsfortegnelsen på dit hundefoder; forstår du indholdet? Hvis der er for mange fremmede ord, så få dem oversat; vi hos Rigtighundemad Faxe hjælper dig gerne med råd og vejledning.

 

Er hundefodertests til at stole på?

- eller er det bare producentens eget testpanel? Hvem vurderer indholdet i hundefoderet, er der annoncekroner involveret, eller er det et privat hobbyprojekt, som ikke rigtig har noget med virkeligheden at gøre?

Kan man sammenligne foder på %’erne, eller skal man lige gøre sig den ekstra umage og undersøge, hvorfra råvarerne kommer? 

Bare rolig, vi har tjekket detaljerne for dig! Alt du skal gøre er at vælge det produkt, som du synes bedst om. Alle varer, som du finder på Kød & Bens webshop er nøje udvalgt ud fra kvalitet, sammensætning og smag. Alt er 100% naturligt, intet er overladt til tilfældigheder

now.jpg
bottom of page