top of page

Hvad er BARF ?

BARF er en forkortelse af Biologically Appropriate Raw Food, eller på dansk: Biologisk Afpasset Rå Føde.

Det vil sige, at spise som man er designet til, modsat tilberedt mad til dyr, som er skabt til at kunne klare sig i den vilde natur; BARF!

Siden urtiden, da mennesket og de vilde hunde fandt sammen på jagtmarkerne, har de delt byttet. Hundene fik det, som jægerne ikke havde glæde af, og som var spild af kræfter at slæbe med hjem. Hjemme i lejren havde man brugt meget energi på at samle brænde og lave bål, så det er meget usandsynligt, at der blev tilberedt varme retter til hundene!

Hunde er verdensmestre i tilpasning. Derfor har de i dag lært at overleve på stivelsesholdig mad. Men det ændrer ikke på udgangspunktet: De har carnivores: de store hjørnetænder, som kendetegner et rovdyr. De har ingen tyggeflader, gumleflader, som os, og kan derfor ikke findele plantefibre – ej heller fordøje dem.

Men de kan tygge BARF! Store kødstykker kan flænses og sluges, ben kan knuses og optages og blive til de fineste hvide barf-pøller.

RigtigHundemad er Danmarks førende BARF-leverandør. Vi har specialiseret os i råfodringen, og har dygtige forhandlere over hele landet. Vi har gjort det at barfe nemt for dig. Og trygt.

Hvis din hund er træt af tørfoder, kræsen om du vil, så er det på tide at prøve RigtigHundemad BARF.

Hvis din hund har allergi, så er det på tide at prøve RigtigHundemad BARF.

Kom ind i en af vores butikker. Og husk at tage hunden med. Det er jo den, det hele handler om. Og om BARF!

din-hund-er-en-ulv.jpg

Hvis vi skal være helt ærlige...

Så er hunde og katte jo ikke født til at spise tørfoder!

I millioner af år (og frem til introduktionen af tørfoderet) har hunden og kattens primære foder bestået af rå, uforarbejdet føde, byttedyr, ådsler - og rester fra vores middagsbord.

Hjørnestenen i RigtigHundemad er derfor vores BARF-produkter: Råt kød! Altså mad, der er udviklet og tilpasset hunden og kattens genetik og fysiologi, og ikke nødvendigvis udviklet til hundeejerens bekvemmelighed.

- og bare rolig, hundene bliver ikke et blodtørstige rovdyr af at få råt kød, de bliver bare sunde og glade!

RigtigHundemad har en lang række lækre kødprodukter, så der er nok at vælge imellem for at give vores firbenede venner en naturlig, sund, nærende og varieret kost. Vi har ved udvælgelsen af vores kød lagt stor vægt på kvaliteten, for det er af stor vigtighed for os, at der er dyrevelfærd hele vejen til madskålen. Vi benytter således kun kød godkendt til human ernæring og vi bestræber os på at dyrene har haft et værdigt liv. Det meste kommer fra Danmark, mens rensdyr er fra Nordsverige og hjort er fra de store skove i Bayern i Sydtyskland. Vores produktionsenhed drives udelukkende af solenergi, hvilket i sig selv er en bedrift med tanke på, at arbejdstemperaturen er temmelig langt under frysepunktet.

Vi er i det hele taget meget stolte af vores BARF-produkter; vi gør vores bedste for at gøre det helt rigtige!

kalkun_1kg_14w.jpg

Kom godt i gang 

Det er ikke svært at fodre med råt kød!

Det kan virke uoverskueligt med alle de løftede fingre om "husk at variere", "og pas nu på ikke at glemme..."

Lad dig ikke skræmme; det er ikke sværere end at huske din egen mad.

Vi er blevet betroet at opfostre vores egne børn; skulle vi så ikke også kunne klare at fodre vores hunde?
Din forhandler af RigtigHundemad vil vejlede dig, så du får det, der er rigtigt for dig og din hund med hjem.

Husk at der er ikke nogen tilberedning med RigtigHundemad, alt serveres råt!

Nemt - lækkert - sikkert - sundt!

Økologisk hundefoder – kød fra fritgående dyr 

Økologisk hundefoder

Det er svært at være dobbeltmoralsk, når man lever af at sælge råt kød! Når man selv er økologisk til fingerspidserne, så skal der også være mening med hundemaden. Det er udgangspunktet for RigtigHundemad. Det er jo ikke kun vores hunde og katte, som skal have et godt liv. Det skal dyrene i posen med hundemad også have!

Vi samarbejder kun med producenter, som har samme holdning til dyrevelfærd, som os. Derfor kan vi prale med vores fabrik i Tyskland, som producerer vores RigtigHundemad barf af velfærdsdyr, drevet af 8.000 m2 solceller! Her produceres også økologisk hundefoder fra kyllinger. Hele økologiske kyllinger, med hud og ben.

Vores leverandører af tørfoder har også haft udgangspunkt i hjertet. Ikke i pengepungen. Og der differentierer vi os fra mange andre foderproducenter. Vi vil gøre en forskel for dyrene. Ikke kun for at tjene en masse penge. Og selvom vi tjener penge på vores RigtigHundemad projekt (ellers kan vi jo ikke betale huslejen!) så er det lige så vigtigt, at vi alle sammen giver tilbage til der, hvor det hele kommer fra.

Vi kan ikke prale af at være 100% økologiske i vores hundefoder, men vi er 100% dedikerede til at gøre en forskel. Både for vores kæledyr, men også for dyrene i industrien og de vilde dyr, som vi og vores samarbejdspartnere hvert år støtter på bedste vis.

oko-hone_2kg_39w.jpg

Med RigtigHundemad får du det hele med i posen 

RigtigHundemad har valgt og sammensat en række produkter, som vi kalder ”hele dyr i pose”. Med dette mener vi, at når du serverer dette for din bedste ven, så serverer du et komplet byttedyr med alle nødvendige animalske ingredienser. Disse produkter er gået hen og blevet ”klassikere” med navne/titler, som nogle af vores kollegaer på barf-markedet således også benytter sig af. Men at bruge det samme navn gør ikke produktet til det samme som originalen!

Vi har taget konsekvensen; Vi skifter vores ”Ko-Mix” ud med ”Rigtig Okse”, så du ikke behøver at blive forvirret eller at tvivle på produktets indhold.

RigtigHundemad har flere varianter af ”hele dyr i posen”:

Ko-Mix/Rigtig Okse

Rigtig Lam

Rigtig Kylling

Lam & Hest

Vildt

Kalkun

rigtig-kylling_2kg_43w.jpg

Alle disse produkter indeholder den korrekte fordeling mellem kød, indmad og knogler/brusk. Lige som hvis din hund havde spist en hel kylling, lam eller okse osv – bare praktisk hakket og fordelt i 1 eller 2 kg poser.

Når du vælger disse produkter fra RigtigHundemad, så ved du, at din hund får indmad, kalcium og fibre nok til både knoglevækst og vedligehold af disse, og ikke mindst perfekt vedligehold af tarmsystemet. Hunde, der ikke får fibre nok i maden, kan ende med fyldte analkirtler, tarmbetændelse og fedtet pels.

Mørbrad og skært kød er lækkert, men det er ikke nok!

RigtigHundemad har også de rene produkter, f.eks. lammekød og kyllingekråse. Men når du bruger disse produkter, skal du selv huske at servere indmad og knogler i løbet af ugen. Men med de rene produkter, har du en enestående mulighed for at lave den perfekte allergikost til din hund. Alt sammen tilrettelagt i samarbejde med din RigtigHundemad-forhandler.

bellas_hjort_810g_17w.jpg

Er det stadig for uoverskueligt og lyder lidt for besværligt?

Så har vi også lavet den perfekte løsning til dig! Bella’s Favorit Barf: Fås i 500g blokke lige til at knække på midten, eller i 30g medaljoner lige til at tage ud af posen. Bella’s Favorit Barf er 100% fuldfoder med kyllingeskrog (kilde til chrondoitin), okseindmad (hjerte, lever og nyre), kødvarianten okse, hjort, laks eller hest, økologiske grøntsager, vitamin- og mineralblanding og lakseolie.

Eller hvad med RigtigHundemad Barf komplet kalkun, okse eller Minimix? Enestående til hverdag, men også suveræne til ferien, da de passer perfekt til køletasken. Og de kan snildt holde sig 4-5 dage i køleskabet, når de først er tøet op.

Hver eneste lille bid er sammensat som det helt perfekte måltid. Et måltid med bid i, så der er gode fibre til at opretholde måske den vigtigste funktion i den levende krop: Tarmsystemet! Når tarmsystemet virker, virker hele kroppen, fra hjerne til immunforsvar. Klare tanker, sundt helbred, stærkt immunforsvar – fravær af sygdomme!

OG DIN BEDSTE VEN VIL ELSKE DIG FOR DET!

bottom of page